Beszámoló a Bonyhádi Szent Mónika Közösség hálaadó szentmiséjéről

Bonyhádon 2010. márciusban alakult meg a Szent Mónika Közösség, Erb József plébános atya szervezésében. Hatvanöt édesanya jelentkezett a közösségbe. Azóta szinte minden találkozóra el tudtunk menni általában nagy busszal 50-70 fővel. A napi imánkat minden nap imádkozzuk otthon, a szombat esti szentmise előtt közösen az Oltáriszentség előtt.

Minden hónapban, első pénteken szentségimádási órán találkozunk, ahol közösen imádkozunk gyermekeinkért, unokáinkért, elsőáldozókért, bérmálkozókért és minden gyermekért.

Július 15-én hálaadó szentmise keretében köszöntük meg a jó Istennek az elmúlt tíz évet.

Délután 5 órakor Kürtösi Krisztián atya, a közösség országos lelki vezetője, a tőle megszokott módon, felemelő szentségimádási órával nyitotta meg az ünnepünket. 6 órakor Krisztián atya bemutatta a hálaadó szentmisét, Wigand István - Erb József és Molnár Erik atyákkal közösen. Prédikációjában Krisztián atya imádságra buzdította a fiatalabb édesanyákat is akik készségesen vállaltak imádságot a szentségimádáson és felolvasást a szentmisén. A szentmise végén elimádkoztuk, körülbelül 180 – 200 édesanyával közösen a napi imánkat. Nagy örömünkre megtelt a templomunk, sokan eljöttek a környező közösségekből így Kakasd, Bátaszék, Pécsről két közösség is, Hird, Pécsvárad, Mecseknádasd, Hidas és nem utolsó sorban a majosi édesanyák, akik igazából Bonyhádhoz tartoznak.

A szentmise után a Közösségi ház előtt szeretet vendégségen vehettünk részt, amit a szorgos édesanyák és nagymamák szeretettel készítettek és hozták jó szívvel. Egy kis süteményezés és teázás mellett lehetőség volt ismerkedésre, beszélgetésre.

Krisztián atya szépen megfogalmazta, hogy Józsi atya volt a kezdet – ő indított el minket, István atya a jelen – aki mindenben támogat minket és Erik atya – a jövő, akiért sokat imádkoztunk és a szemünk előtt lett komoly pap. Imaóráinkon imádkozunk mindannyiukért.

Hálás szívvel köszönjük meg a jó Istennek az egész napot, köszönjük, hogy ilyen sokan együtt ünnepelhettünk. Köszönjük az atyáknak, hogy velünk voltak és időt szakítottak egy kis lelki beszélgetésre is. A jó Isten vigyázzon rájuk.

A Bonyhádi Közösség nevében Fetzer Mártonné – Ági

 

Találkozó 1
Találkozó 2
Találkozó 3
Találkozó 4
Találkozó 5
Találkozó 6
Találkozó 7