20 éves a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége Kiskunmajsán

Városunkban 2000. augusztus 27-én szentmise keretében alakult meg a közösség, amikor Hajagos Gyula plébános atya megáldotta az édesanyákat.

A Szent Mónika Közösség tagjai vállalják, hogy egy kötött imát naponta elmondanak gyermekeikért. Minden hónap utolsó vasárnapján az esti szentmisén közösen is elimádkozzuk az imádságot. Havonta egyszer találkozunk, beszélgetünk, imádkozunk.

Hálaadó szívvel imádkoztunk együtt 2020. augusztus 13-án Petőfiszállás-Szentkúton körülbelül 100 édesanyával, akik Bátaszékről, Hetényegyházáról, Jászszentlászlóról, Kalocsáról, Kecskemétről, Kelebiáról, Kiskunhalasról, Kiskunfélegyházáról Kiskunmajsáról és Szankról érkeztek. 10 órakor szentmisét mutatott be Kürtös Krisztián atya, a közösség lelki vezetője. Bátorította a jelenlevőket az imádságban való kitartásra. A program 11 órakor szentségimádással folytatódott. Délben elmondtuk az Úrangyala imádságot, majd közösen elfogyasztottuk az otthonról hozott ebédünket. A 13 órakor kezdődő rózsafüzért Bartal Józsefné Veronka világi elnök asszony vezette. 14 órától végigjártuk a keresztutat. Imanapunk az irgalmasság rózsafüzérrel fejeződött be. A nap folyamán 4 pap gyóntatott és lelki beszélgetéssel is megerősítette az édesanyákat. 15 órakor Barnabás testvér áldással bocsátotta el a zarándokokat.

Hála van a szívünkben a 20 évért, ezért a napért, hogy együtt ünnepelhettünk édesanya társainkkal.

2021. májusában Kiskunmajsa lesz a házigazdája a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége országos találkozójának.

Konczné Bartal Éva

Kiskunmajsai Keresztény Édesanyák Szent Mónika közössége

Krisztián atya

A találkozón készült képek megtekinthetőek ide kattintva: KÉPEK.