A kecskeméti közösség tanúságtétele

Az év végi hálaadáson plébánosunk, dr. Jeney Gábor atya ezzel kezdte a beszédét: 2016 februárjában 10. évfordulóját ünnepelte a Szent Mónika imacsoport. Szépen, csendben teszik a dolgukat: imádkoznak a családokért.

Köszönjük Gábor atya szavait. Köszönjük, hogy minden héten elhozzák közénk az Úr Jézust az imaórára. Közösségünk több mint 10 esztendeje hetente imádkozik az Oltáriszentség előtt, keddi napokon, fél 5-től 6 óráig. Havonta felajánljuk az első csütörtöki szentmisét. Nálunk nincs nyári szünet, imaóráink folyamatosak. Igaz, voltak "mélypontjaink", de a heti ima soha nem maradt el.

Hogyan is kezdődött?

2005-ben Kecskeméten rendezték meg az országos találkozót. A hirtelen ránk szakadt nagy eső miatt a Mária kápolna helyett a Nagytemplomban töltöttünk egy szép lelki napot. Itt sokan ébredtünk rá arra: nagyon fontos a családokért imádkozni, illetve mekkora ereje van a közösségben végzett imának. A találkozó után többünk szívében éledt fel a vágy: imádkozzunk együtt rendszeresen Kecskeméten is! Farkas László helynök atya áldását és támogatását adta az imacsoport megalakulásához.

2006.február 6-án, egy hideg téli napon találkoztunk először a kecskeméti "Öregtemplomban". Ebben az időben még kevesebb imacsoport működött a Nagytemplomban. Lángoló szívvel, örömmel vittük családjainkat, városunkat, országunkat Isten elé. Az Oltáriszentség csendjében most már több mint tíz esztendeje imádkozunk közösen békében, örömben. Az évek folyamán többször éreztük azt, hogy városunk lelki megújulásáért ne csak a templom falain belül imádkozzunk, menjünk ki az utcára, vigyük az örömhírt az embereknek: Jézus itt él közöttünk, velünk van. Így vetődött fel több ötlet, ami meg is valósult városunkban:

- "Kincseink napja" = babakocsis felvonulás Kecskeméten, hálaadás, közös imádkozás a főtéren a gyermekekért

- Legyen VÁROSMISSZIÓ, legyen városunk főterén szabadtéri szentmise 

- Budapest felhívására mi is imádkozzuk körbe városunkat: legyen RÓZSAFÜZÉRLÁNC városunk körül

Ezek a nagy erejű megmozdulások azóta kiszélesedtek, egyre nagyobb réteget érintenek meg. Imacsoportunk az utóbbi években a szervezésben kevésbé, az imában viszont tevékenyebben vesz részt. Hordozzuk családjainkat, városunkat, egyházunkat. Évente feltöltődünk az országos lelki találkozókon.

Vágyaink, terveink:

- egyéni szándékokért imádkozni

- továbbra is heti imaórák az Oltáriszentség előtt

- havonta egy szentmise az imacsoport szándékára

-"megfiatalodni”: fiatalokat bevonni az imába

-feltöltődni az országos találkozókon

Végezetül számos példát tudnék leírni Szent Mónika közbenjárásáról, ezekből egyet említek.

Tavaly egy fiatalasszony reménytelen helyzetében kért imát - két kicsijét egyedül neveli, férje elhagyta őket. Karácsony előtt nem tudta, miből utazzanak haza a szüleihez. Pár nappal az ünnep előtt valaki a postaládájába tett egy összeget, ami bőven kifutotta az utazást. Dicsőség Istennek, köszönet Szent Mónikának!

Hálatelt szívvel gondolok minden imaórára, meghallgatásra, imatársaim csodálatos lelkére. Néha csodálkozom Isten választásán: szegény, bűnös szolgáját választotta, hogy tervét végrehajtsa, jóságát megmutassa. Legyen áldott az Ő Szent Akarata!

(Patvarosné Szeverényi Klára)