A bonyhádi közösség tanúságtétele

A Szent Mónika Közösség Bonyhádon 2010 márciusában alakult meg. Erb József plébános atyánk kezdeményezésével, szervezésével és támogatásával jött létre a közösség. A közeli (Pécs-Gyárváros, Mecseknádasd, Hidas) már régóta működő csoportok tanúságtétele után, az édesanyák, a nagymamák örömmel jöttek a közösségbe. A csoport akkor 54 fővel alakult meg.

Azóta, minden hónapban első pénteken tartjuk az imaóránkat délután 5-6-ig a templomban. Szentségimádási órát tartunk, ahol az édesanyák szép számmal vesznek részt. Imaszándékainkat az édesanyák kérése vagy gondjai alapján állítjuk össze, de figyelembe vesszük az aktuális eseményeket is. A plébános úrral, Wigand atyával – aki szintén támogatja közösségünket – egyeztetünk, és imádkozunk az elsőáldozókért, bérmálkozókért. Eddig minden találkozón ott voltunk, mindig nagy létszámmal, 50-70 fővel, ami nagyon örvendetes. Általában úgy alakul, hogy a vasárnapi misén meghirdetjük a találkozót, és a következő vasárnapig már meg is telt a busz. Ez érthető is, mert aki egyszer részt vesz egy ilyen találkozón, az biztos, hogy a következőre is el szeretne jönni. A közös imádkozások, a szentségimádás, a tanúságtételek olyan élményt, olyan feltöltődést adnak, amit már senki nem szeretne kihagyni.

Feladatunk a legszebb, hogy szüntelenül imádkozhatunk gyermekeinkért, unokáinkért. Közösek a gondjaink, nehézségeink, a céljaink és azonos a hivatásunk. Imádkozni, szüntelenül imádkozni és ezt nem szabad abbahagyni.

(Fetzer Mártonné Ági)