Az egri édesanyák találkozóján voltunk

Az Eger, Lajosvárosi Plébánia Szent Mónika Közösség vezetője – Juhászné Kolozsvári Marika - meghívásának tettünk eleget 2023. április 24-én.

Egy nagyon tartalmas, szép délutánt töltöttünk el az egri édesanyákkal a Szent Lajos király templomban a két egri csoport (a Lajosvárosi és az Egri Bazilikában működő csoport) közös programján.

Mindkét csoportban a közelmúltban történt vezetőváltás, így lehetőségünk volt a korábbi és az új csoportvezetőkkel is személyesen találkozni. Nagyon szerencsésnek tartjuk, amikor a már idősödő vezetők idejében találnak olyan lelkes, fiatalabb édesanyákat, akiknek átadhatják tapasztalataikat és a stafétabotot. Így biztosítva lesz a közösség megújulása, tovább élése, jövője. Köszönjük Kovács Miklósné Katikának, aki a Lajosvárosi Szent Mónika Közösséget alapította, szervezte és hosszú éveken át lelkesen vezette, és hogy időben gondoskodott az utódjáról.

Köszönjük Bota Györgyné Marikának, az Egri Bazilikai Szent Mónika Közösség vezetőjének is az eddigi kitartó munkáját, a csoport összefogását. Az új vezetőnek, Németh Ágnesnek hálásak vagyunk, hogy vállalta a közösség további vezetését. Isten áldása legyen mindannyiuk életén és szolgálatán!

A találkozón közösen imádkoztuk a rózsafüzért és a napi imánkat, valamint egy nagyon szép tanúságtételt is hallhattunk Simorjay Emese színművésznő imameghallgatásáról. A Művésznő még olyan gyönyörű versekkel is megajándékozott bennünket, mint Reményik Sándor, Valaki értem imádkozott, vagy Dsida Jenő, Édesanyám keze című verse. Ezeket a gyönyörű verseket az Ő kellemes hangján hallgatni igazán felemelő volt.

A szentmisét lelkivezetőnk, Kürtösi Krisztián atya mutatta be a Lajosvárosi templom plébánosával Koós Ede atyával és a nyugalmazott Kladiva Imre atyával. Krisztián atya szentbeszéde nagyon megérintette és lelkesítette az édesanyákat.

A szentmise utáni agapé a Találkozások házában, jó alkalom volt a személyes beszélgetésre, a két csoport tagjainak baráti ismerkedésére, tapasztalatcserére.

Köszönjük a jó szervezést és a meghívást.

Vereckeiné Piroska