A Szent Mónika Közösség megalakulásának rövid története

Madridban az Actio Catholica gyűlésén egy édesanya felvetette: „Mit tehetünk mi édesanyák, hogy gyermekeink ne veszítsék el hitüket?"

Válaszul többen elhatározták, hogy naponta buzgón imádkoznak nem csak a saját, hanem minden édesanya gyermekének hitéért, és a hét egy napján a templomban is elmondják napi imájukat.

A kis közösséghez mind több édesanya csatlakozott és 1987-ben megkapták a madridi bíboros érsek hivatalos jóváhagyását. Lelki vezetőjük Lorenzo atya lett. Szent Mónikát, Szent Ágoston püspök édesanyját választották eszményképül.

Az ima a világ más országaiba is eljutott és egyre terjed. Hazánkba Róna Gábor jezsuita atya hozta el ennek a közösségnek a hírét és a kalocsai édesanyák kérésére 1992. augusztus 27-én alakult meg az első csoport Gábor atya lelki vezetésével.

Hazánkba Róna Gábor atya hozta el ennek a közösségnek a hírét
Hazánkba Róna Gábor jezsuita atya hozta el ennek a közösségnek a hírét.

A Magyar Egyház hivatalos jóváhagyását 2009-ben kapták meg. Fővédnökük Dr. Erdő Péter bíboros úr.

A közösségnek mindenki tagja lehet, aki vállalja, hogy az imát minden nap /otthonában/ elmondja, és hetente egyszer az Oltáriszentség előtt is. A megalakult csoportok általában havonta egyszer igénylik a közös Szentmisén való imát is.

Róna Gábor atya halála után, 2016-tól Kürtösi Krisztián atya lett a közösség lelki vezetője. Évente kétszer országos találkozón találkoznak az édesanyák, melyek programjáról és beszámolójáról évi három alkalommal kapott körlevelekből értesülnek.

ÉDESANYÁK! FOGJUNK ÖSSZE AZ IMÁBAN!

Csatlakozási és csoportalakítási szándékot örömmel fogadunk!

Az imalap itt letölthető.